Wat begon als een fietsenwinkel

Sinds 1939 Autobedrijf de Kruif in Schalkwijk, naast Houten en Utrecht

Het begin van ons garagebedrijf

Willem de Kruif begon in 1939 met zijn eigen reparatieservice, genaamd De Kruif Schalkwijk.  Op “de Ark” aan Overeind (toenmalig de Lagedijk) ging Willem aan de slag met het repareren en moffelen (lakken) van fietsen.

In 1948 breidde het bedrijf zich uit en ging naast het repareren van fietsen andere activiteiten uitvoeren. Vanaf die tijd werden ook auto’s, vrachtauto’s, tractoren en aanhangers gerepareerd en leverde het bedrijf gas en olie aan ondernemers in het dorp. Vanwege de uitbreiding verplaatste het bedrijf naar de Provincialeweg in Schalkwijk, wat tot op heden de locatie is. Deze is goed te bereiken voor de klanten uit de regio Utrecht en Houten.

Net na de Tweede Wereldoorlog verzorgde De Kruif Schalkwijk ook taxivervoer. Zo werden in die tijd de huisarts en zijn patiënten voor het ziekenfonds en de burgemeester met de taxi gereden.

Van 1960 tot 1985 verzorgde het bedrijf met vijf personenbusjes het schoolvervoer van en naar Utrecht en Amsterdam.

Nadat zoon Thijs in 1966 het bedrijf kwam versterken, werd er aan het eind van de jaren ’80 besloten alleen verder te gaan met het repareren van auto’s. Willem bleef als hobby wel nog steeds fietsen repareren. In 2006 kwam kleinzoon Wilco ook bij de zaak werken.

Vandaag de dag

Sinds 2012 kent Autobedrijf De Kruif twee eigenaren: Thijs en Wilco de Kruif. Eerstgenoemde is zijn loopbaan aan het afbouwen en laatstgenoemde juist aan het opbouwen. De komende jaren zal Wilco de leiding geheel over gaan nemen.

Het team bestaat uit zes personen. Wij hebben drie monteurs voor het dagelijkse onderhoud, apk en reparaties. Daarnaast hebben wij een monteur die gespecialiseerd is in schadeherstel en de leiding heeft over alle schadewerkzaamheden.

Ons kleine maar hechte team staat voor persoonlijk contact. Wij herkennen al onze klanten en hun auto’s, waardoor wij u snel en effectief helpen bij elke onderhoudsbeurt of reparatie. Komt u ook bij ons langs?

Autobedrijf de Kruif
Provincialeweg 53
3998 JH  Schalkwijk

Contactinformatie
T: 030 – 601 12 94
E: info@dekruifschalkwijk.nl

KVK: 54970512

Openingstijden
ma t/m vrij: 07:30 – 17:30
za: 09:00 – 15:00
Zondag gesloten

‘s avonds op afspraak

Design By RVDBICT